ایمپلنت دندان | معرفی بهترین جراحان ایمپلنت دندان توسط متخصص برندینگ پزشکی

لمینت دندان
لمینت دندان | معرفی بهترین دندانپزشکان لمینت دندان توسط متخصص برندینگ پزشکی
بهترین دندانپزشک اسلامشهر
دندانپزشکی اسلامشهر | معرفی بهترین جراح دندانپزشک اسلامشهر توسط متخصص برندینگ پزشکی

ایمپلنت دندان | معرفی بهترین جراحان ایمپلنت دندان توسط متخصص برندینگ پزشکی

ایمپلنت دندان

هدف از آماده‌سازی این مطلب ﺁشنایی شما با مبحث ایمپلنت دندان است و در پایان این مطلب دندانپزشکان متبحر در زمینه ایمپلنت دندان به شما معرفی می‌شوند.

 

ایمپلنت دندان چیست و بهترین نوع آن کدام است؟

این روزها صنعت دندان‌پزشکی ایمپلنت را همان کاشت دندان را به‌عنوان بهترین راه‌حل طولانی‌مدت برای دندان‌های آسیب‌دیده و از بین رفته معرفی می‌کند. در حقیقت ایمپلنت به‌نوعی پایه تیتانیومی سازگار با تمامی سلول‌های دهان و دندان گفته می‌شود که می‌تواند جایگزین دائمی مناسب برای دندان‌های از بین رفته باشد.

اینکه از دست دادن یک یا چند دندان نقش مهمی در تغییر چهره و نیز از بین رفتن اعتمادبه‌نفس در ما می‌شود واقعیتی انکارناپذیر است. چراکه با حذف چند دندان نه‌تنها توانایی جویدن طبیعی در ما از بین می‌رود بلکه به‌وضوح زیبایی لبخند بر روی لبانمان محو می‌گردد. به همین منظور صنعت پزشکی گزینه ایمپلنت را یکی از راه‌کارهای مطمئن برای حل مشکلات جدی دندان‌ها معرفی کرده است.

با استفاده از این روش نه‌تنها مشکلات ظاهری دندان‌ها به‌طورجدی حل خواهد شد بلکه موجبات مقاومت آن‌ها به‌صورت کاملاً تخصصی توسط دندان‌پزشکان حرفه‌ای فراهم می‌شود. در ادامه مطلب با جزئیات بیشتری درباره این موضوع می‌پردازیم:

کاشت یا ایمپلنت دندان چیست؟

کاشت یا همان ایمپلنت دندان یکی از دستاوردهای روز دنیا درزمینهٔ جایگزینی دندان‌های از بین رفته است. انقلاب درمانی که هیچ‌گونه عارضه‌ای را از خود برجای نمی‌گذارد.

بهترین تعریفی که برای چنین روشی بیان نمود این است که ایمپلنت به معنی جایگزین کردن یک دندان مصنوعی دائمی به‌جای دندان یا دندان‌های ازدست‌رفته است که دقیقاً به‌مثابه آن‌ها و به‌طور طبیعی عمل می‌کند.

ایمپلنت دندان

 

معمولاً ساختار ایمپلنت از سه بخش اصلی زیر تشکیل می‌شود:

  • پایه فلزی ایمپلنت که به شکل پیچ بوده و از جنس تیتانیوم ساخته می‌شود. از این بخش برای جایگزین نمودن ریشه دندان ازدست‌رفته یا خراب‌شده استفاده می‌شود. در این حالت پیچ تیتانیوم به استخوان فک چسبیده می‌شود که در اصطلاح به آن فیوز می‌گویند
  • بخش دوم ایمپلنت از بخشی به نام اباتمنت تشکیل شده و عمدتاً در هنگام جراحی به پایه فلزی متصل می‌گردد. درواقع از اباتمنت به‌عنوان یک متصل‌کننده استفاده می‌شود که بخش پایه و قسمت سوم یعنی تاج دندان را به یکدیگر متصل می‌کند.
  • قسمت سوم ایمپلنت و درواقع تنها بخشی از آن که قابل‌رؤیت است تاج ایمپلنت نام دارد. این بخش دقیقاً شکل و شمایل یک دندان طبیعی را دارد که در معرض دید است. جنس آن معمولاً از نوع سرامیک یا پرسلن است.

مزایای استفاده از ایمپلنت

اولین سؤالی که ممکن است شخص نیازمند به ایمپلنت در ذهنش خطور کند این است که استفاده از این روش چه برتری‌هایی نسبت به سایر روش‌های جراحی دندان دارد؛ زیرا گاه به دلیل وجود روش‌های متعدد جراحی دندانی موجود در بازار اعم از جایگزین دندان‌های موقت مصنوعی، فرد استفاده از این روش درمانی را به تعویق می‌اندازد. غافل از اینکه ایمپلنت یا همان کاشت دندان مناسب‌ترین روش دائمی است که فقط بایستی توسط پزشک متخصص صورت گیرد.

به دلیل کهولت سن یا بسیاری مشکلات دیگر ممکن است برای هرکسی پیش آید که یک یا چند دندان خود را برای همیشه از دست دهد. ایمپلنت یک قانون کلی برای رها شدن از مشکلات بی‌دندانی ما انسان‌ها است.

ایمپلنت دندان

دلیل محبوبیت ایمپلنت چیست؟

بیشترین دلیل محبوبیت ایمپلنت در مقایسه با سایر شیوه‌های درمان دندانی، شباهت ظاهری بسیار نزدیک آن به دندان‌های طبیعی است. به‌علاوه آنکه شباهت عملکردی کاشت دندان به عملکرد دندان واقعی و همچنین کم عارضه بودن و طول عمر آن موجبات برتری ایمپلنت را در بین سایر گزینه‌های جایگزینی را فراهم آورده است؛ اما مزیت‌های انتخاب ایمپلنت‌ها تنها به موارد فوق ختم نمی‌شود.

ایمپلنت دندان برای این دسته از افراد، بهترین گزینه است:

  • افرادی که تمایل بسیار بالایی به داشتن دندان‌های مشابه دندان‌های طبیعی خود دارند
  • افرادی که با داشتن دندان‌های متحرک مصنوعی قادر به عمل جویدن نیستند
  • افرادی که به خاطر داشتن برخی مشکلات نیازمند جراحی بریج هستند اما نمی‌خواهند دندان‌های سالم مجاور دندان‌های آسیب‌دیده تراشیده و یا دست‌کاری شوند
  • افرادی که بنا به دلایل مختلف از قبیل بیماری لثه، ضربه، پوسیدگی دندان، شکستگی و… دندان‌های سالم خود را ازدست‌داده‌اند

ایمپلنت دندان

مراحل ایمپلنت

مراحل ایمپلنت به‌مثابه سایر روش‌های جراحی با ایجاد یک بی‌حسی موضعی ساده در ناحیه مذکور آغاز می‌شود. در روند درمان بیمار هیچ‌گونه درد یا عارضه‌ای را احساس نخواهد کرد. در فرایند و حین جراحی پزشک متخصص ایمپلنت سوراخ بسیار کوچکی را در ناحیه استخوان دندان ایجاد کرده و درنهایت دقت فراوان پایه فلزی ایمپلنت را روی آن مهار و پیچ می‌کند.

پس از انجام این کار لثه فک مذکور بر روی پایه گذاشته می‌شود تا روند درمان و بهبودی جای زخم آغاز شود. پس‌ازآنکه به‌اندازه کافی و به تشخیص پزشک متخصص ایمپلنت، پایه فلزی بهبود یافت بایستی جراحی دوم برای اتصال دادن اباتمنت و تاج دندان صورت گیرد. طی این پروسه و تا بهبودی جای زخم و کاشت پروتز اصلی، پزشک متخصص بر روی پایه ایمپلنت پروتز موقت را مهار می‌کند تا عمل تکلم و جویدن بیمار برای مدت‌زمان مذکور با مشکل مواجه نشود.

در حالت کلی مراحل انجام پروسه ایمپلنت به شرح زیر است:

  • معاینه دندان و ناحیه مذکور توسط پزشک متخصص ایمپلنت
  • تعیین زمان برای جراحی ایمپلنت، نوع و نیز تعداد ایمپلنت‌های به کار گرفته
  • مشخص نمودن هزینه‌های ایمپلنت برای بیمار
  • در صورت نیاز کشیدن یک دندان به تشخیص پزشک
  • جراحی و نصب پایه فلزی
  • طراحی چاهک لثه‌ای به‌منظور قرار دادن لبه روکش در زیر لثه (انجام این کار به‌منظور جلوگیری از ورود مواد غذایی به زیر قالب صورت می‌گیرد)
  • انتخاب رنگ و قالب‌گیری

بنا به سلیقه و تشخیص پزشک متخصص اقدامات دیگری نظیر طراحی لبخند، موقعیت لبه دندان مذکور و همسانی آن با سایر دندان‌ها، تعیین ارتفاع فک انجام می‌شود.

  • درنهایت چسباندن نهایی ایمپلنت

ایمپلنت دندان

مدت‌زمان کاشت ایمپلنت

مدت‌زمان کاشت ایمپلنت چقدر است؟ باید گفت عوامل متعدد بسیاری در پاسخ به این سؤال شما موثراند؛ اما همیشه تعیین این مدت‌زمان با ارزیابی آغاز می‌شود و اصولاً پروسه آن یک فرایند کاملاً سه فازی است.

توجه داشته باشید که کمترین مدت‌زمان برای تکمیل دوره جراحی ایمپلنت در فک پایین 5 ماه و در فک بالا 6 ماه در نظر گرفته شده است؛ اما این پروسه می‌تواند بنا به شرایط جسمی فرد بیمار به یک سال و یا حتی بیشتر هم به طول بینجامد. به‌ویژه اگر به تشخیص پزشک متخصص نیاز به ساخت استخوان جدید در فک بیمار باشد.

مراحل ایمپلنت به روش دیگری این‌گونه تعریف شده است. در این روش پایه ایمپلنت و تاج دندان به‌طور هم‌زمان در ناحیه مذکور کاشته می‌شود. استفاده از چنین روش درمانی زمانی میسر است که پزشک ایمپلنت‌های کوچک را برای جراحی به کار برد؛ بنابراین آن‌ها را به‌مثابه دندان مصنوعی، بریج در همان جلسه اول در ناحیه مذکور قرار می‌دهد.

هزینه ایمپلنت دندان چقدر است؟

چرا هزینه ایمپلنت بالا است؟ یکی از دلایل اصلی بالا بودن هزینه ایمپلنت دندانی در مقایسه با سایر شیوه‌های درمانی سنتی و معمولی، بالا بودن هزینه بخش‌هایی از آن همچون بخش کاشتنی دندان و استفاده از قطعات پروتزی در این عمل جراحی است. به‌علاوه آنکه هزینه لابراتواری هم موجبات چند برابر شدن این هزینه‌ها را برای بیماران فراهم می‌آورد.

چه عواملی بر هزینه‌های مربوط به کاشت دندان تاثیر می گذارند:

  • کشور سازنده ایمپلنت
  • فناوری‌های مربوط به آن
  • کیفیت و مرغوبیت قطعات مورداستفاده
  • ضمانت قطعات استفاده‌شده
  • هزینه پزشک معالج
  • و…
من محمد ظهره وند نویسنده کتاب فلوشیپ تبلیغات و برندسازی پزشکی هستم و سالهاست در زمینه برندینگ پزشکی تحقیقات انجام می دهم و با پزشکان زیادی در ارتباط بوده ام.
در انتهای این مطلب قصد دارم یک نفر از بهترین دندانپزشکان متبحر در زمینه ایمپلنت دندان را به شما معرفی کنم:

ایمپلنت دندان

 

معرفی برترین‌های حوزه پزشکی

بهترین کلینیک پوستبهترین جراح زیبایی بینی    لمینت دندان

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *