چگونه با طراحی فرم نظرسنجی از بیماران از مشکلات پنهان مطب آگاه شوید؟

تبلیغات پزشکی محمد ظهره وند
آموزش اصطلاحات اینستاگرام برای پزشکان
مقایسۀ پزشکان خانم و آقا

چگونه با طراحی فرم نظرسنجی از بیماران از مشکلات پنهان مطب آگاه شوید؟

نظرسنجی از بیماران مطب

 


این مقاله مکمل مطالب ارائه شده در کتابِ فلوشیپ برندسازی و تبلیغات پزشکی است.

برای سفارش کتاب با ارسال رایگان کلیک کنید.

Book


بیماران حق انتخاب زیادی دارند. اگر شما نتوانید رضایت خاطر آن‌ها را جلب کنید به پزشک دیگری مراجعه می‌کنند.

وقتی با انتخاب سؤالاتی صحیح، تصمیم می‌گیرید از بیمارانتان نظرسنجی کنید، بازخوردهای مفیدی از بیمارانتان دریافت می‌کنید. بررسی نظرات بیماران به شما کمک می‌کند قبل از اینکه خیلی دیر شود، اقدامات موردنیاز را انجام دهید.

توجه به نظر بیماران، وفاداری آن‌ها را نسبت به شما افزایش می‌دهد.

 

چرا جمع‌آوری نظر بیماران بسیار مهم است؟

تنها راه برای اینکه بتوانید نیاز بیماران خود را برطرف کنید این است که بفهمید بیماران شما دقیقاً چه چیزی برایشان مهم است.

وقتی شما متوجه می‌شوید که کدام‌یک از اقدامات شما خوب است و کدام‌یک از اقدامات شما نیاز به بهبود دارد، قادر خواهید بود تا تجربه‌ای که بیماران از حضور در مطب شما دریافت می‌کنند را بهبود ببخشید.

طبیعتاً شما دوست دارید بیماران، با احساس رضایت مطبتان را ترک کنند، اما تا زمانی که نظر آن‌ها را نپرسید واقعاً نمی‌توانید بفهمید که آیا آن‌ها راضی هستند یا نه!

از طریق یک پرسشنامه خوب، شما می‌توانید نحوه ارائه خدمات در مطب را از چشم بیمارانتان ببینید؛ بنابراین به‌طور پیوسته می‌توانید یاد بگیرید و پیشرفت کنید.

 

فرم نظرسنجی بهتر است شامل چند سؤال باشد؟

اگر در فرم نظرسنجی سؤالات زیادی طراحی کنید بیماران شما حوصله جواب دادن به سؤالات را ندارند و از طرفی اگر تعداد سؤالات خیلی کم باشد، اطلاعاتی که شما از بیمارانتان دریافت می‌کنید بسیار کم است.

بنابراین بسیار مهم است که تعداد سؤالاتی که در فرم نظرسنجی از بیماران خود می‌پرسید بهینه باشد.

 

اگر در فرم نظرسنجی از بیماران خود 4 سؤال را در نظر بگیرید تصمیم خوبی گرفته‌اید. چراکه نه تعداد سؤالات شما آن‌قدر زیاد است که بیماران شما خسته شوند و نه آن‌قدر کم است که نتوانید اطلاعات ارزشمندی را از بیماران خود کسب کنید.

وقتی شما فقط می‌توانید 4 سؤال از بیماران خود بپرسید، اینکه چه سؤالاتی از آن‌ها بپرسید بسیار مهم است. پرسیدن سؤالاتی که اطلاعات ارزشمندی را به شما منتقل نمی‌کند، کاری بیهوده است.

 

این 4 سؤال، بهترین سؤالاتی هستند که فهمیدن جواب آن‌ها می‌تواند تأثیر زیادی در پیشرفت شغلی شما داشته باشد:

 

1- آیا گرفتن وقت ویزیت برای شما راحت بود؟

اگر دیدید تعداد قابل‌توجهی پاسخ دادند که گرفتن وقت ویزیت از مطب شما کار سختی است، مطمئن باشید تعداد بسیاری از افراد هستند که به خاطر سخت بودن گرفتن وقت ویزیت، از مراجعه به مطب شما منصرف شده‌اند درحالی‌که شما اصلاً متوجه این موضوع نشده‌اید.

هنوز هم پزشکانی را می‌بینیم که برای گرفتن وقت ویزیت از مطبشان حتماً باید در ساعات خاصی از روز اقدام کرد و در خارج از آن ساعات کسی پاسخ گوی بیماران نیست.

 

2- آیا از نحوه برخورد پرسنل مطب راضی هستید؟

تصور نکنید که یک بیمار تنها زمانی به مطب شما مراجعه نمی‌کند که از نحوه تشخیص و درمان شما راضی نباشد. گاهی اوقات بیماران تنها به خاطر رفتار نادرست منشی یا پرسنل مطب، تصمیم می‌گیرند دیگر به شما مراجعه نکنند؛ بنابراین تمامی تلاش‌های شما ممکن است صرفاً به خاطر یک مشکل ساده هدر برود.

حتی ممکن است بیماران شما قبل از حضور در مطب، از ملاقات با شما منصرف شود. اگر منشی شما پشت تلفن لحن دوستانه‌ای نداشته باشد، احتمال منصرف شدن بیمار از حضور در مطب شما بسیار بالاست.

 

3- آیا پزشک با دقت به حرف‌های شما گوش داد و به‌تمامی سؤالات شما پاسخ داد؟

اگر با دقت به حرف بیماران گوش ندهید، اعتماد بیماران به داروها و روش درمانی‌ای که شما تجویز می‌کنید کمتر می‌شود. یک بیمار بیش از هر چیزی نیاز به توجه پزشک معالج خود دارد. با بررسی پاسخ بیماران می‌توانید متوجه شوید در این زمینه خوب عمل کرده‌اید یا اینکه رفتار شما نسبت به بیماران نیاز به اصلاح دارد.

 

4- چه پیشنهاد‌هایی در مورد نحوه دادن وقت ویزیت، رفتار پرسنل مطب، رفتار پزشک و امکانات رفاهی داخل مطب دارید که می‌تواند به بهبود نحوه خدمت‌رسانی ما به شما کمک کند؟

جواب 3 سؤال بالا به‌صورت بله و خیر بود و ممکن است اطلاعات زیادی را به شما منتقل نکند؛ اما با پرسیدن این سؤال، بازخوردهای بسیار ارزشمندی را از بیماران خود کسب می‌کنید که می‌تواند هدایتگر شما در اتخاذ تصمیم‌های درست باشد.

 

نظرسنجی از بیماران مطب

چند نکته در مورد فرم نظرسنجی از بیماران

 

1- سعی کنید در انتهای هر ویزیت، این فرم را خودتان به بیماران بدهید و از آن‌ها بخواهید که پس از خروج از اتاق شما این فرم را پر کنند.

این کار دو مزیت دارد. اول اینکه وقتی شما از بیماران درخواست می‌کنید، احتمال اینکه فرم نظرسنجی را پر کنند بیشتر است. دوم اینکه با این کار نشان می‌دهید چقدر برای بیماران خود ارزش قائل هستید و چقدر نظر آن‌ها برای شما مهم است.

 

2- بجای اینکه از بیماران بخواهید که فرم نظرسنجی را به منشی تحویل دهند، یک صندوق طراحی کنید که فقط خودتان می‌توانید به محتویات آن دسترسی داشته باشید. چراکه ممکن است منشی شما فرم‌هایی که خودش در آن‌ها نقد شده است را از چشم شما پنهان کند.

 

3- اگر فرم نظرسنجی شما یک طراحی گرافیکی خوب داشته باشد، شما در چشم بیمارانتان حرفه‌ای‌تر به نظر می‌رسید.

 

4- در قسمت انتهایی فرم از اینکه بیمار شما قسمتی از وقت ارزشمند خودش را برای پر کردن این فرم اختصاص داده است تشکر کنید.

جهت استفاده از خدمات تبلیغات و برندسازی پزشکی (طراحی وب‌سایت، مدیریت پیج اینستاگرام و مشاوره‌های تخصصی) توسط گروه برندینگ محمد ظهره‌وند، می‌توانید با شماره 28423036-021 تماس بگیرید.

در وب‌سایت برند شخصی هر هفته مطالبی درزمینه پارامترهای مهم تحلیلی در موفقیت مالی پزشکان و ایده‌های جدید در تبلیغات و برندسازی پزشکی منتشر می‌شود.

اگر تابه‌حال این مطالب برای شما ایمیل نشده است آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید تا از این به بعد مطالب جدید برای شما ایمیل شود.

 

    اگر تمایل دارید دانش خود را در زمینه جدیدترین و موثرترین روش‌های تبلیغات پزشکی و دندانپزشکی به روز نمایید:

    یک ویدئو آموزشی کاملا کاربردی برای شما آماده کرده‌ایم.

    لطفاً جهت مشاهده توضیحات کامل این پکیج آموزشی، روی دکمه زیر کلیک کنید:

    10Angosht

     

    2 Comments

    1. سیماطالبی گفت:

      خیلی مطالب جالبی به اشتراک میگذارید ولی نمیدونم چرا من برای مطبم نتونستم ازاین مطالب استفاده کنم شاید چون وقت ندارم

      • محمد ظهره‌وند گفت:

        سلام خانم دکتر طالبی
        بله کاملا درست می‌فرمایید. تقریبا تمامی پزشکان با مشکل کمبود وقت مواجه هستند.
        بهترین راه، برون سپاری قسمتی از کارها به دیگران است.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *